Seitsemän kirkon kierros ke 3.7.2024

kuva: Rymättylän seurakunta

(matkaohjelma ja aikataulu sitoumuksetta)
n. klo 8.20
Aamukahvit Kiisan-Pirtissä.

Maskun kirkko:
Maskun kirkko on keskiaikainen kivikirkko. Kivikirkko rakennettiin todennäköisesti vuosina 1490–1510. Kirkko on pyhitetty Johannes Kastajalle ja Pyhälle Ursulalle.

Nousiaisten kirkko:
Nousiaisten kirkko on keskiaikainen harmaakivikirkko Nousiaisissa. Nimensä mukaisesti Nousiaisten Pyhän Henrikin kirkko on omistettu Suomen ensimmäiselle piispalle Henrikille, jonka uskotaan saapuneen Suomeen vuonna 1155 Ruotsin kuningas Eerikin johtaman ensimmäisen ristiretken matkassa. Henrik valitsi asuinpaikakseen Nousiaisen ja perusti sinne Suomen ensimmäisen piispanistuimen. Järjestäytyneen kirkollisen toiminnan katsotaan alkaneen Suomessa tällöin.

Lemun kirkko:
Lemun kirkko on Lemussa nykyisen Maskun kunnan alueella sijaitseva keskiajalla rakennettu Pyhälle Olaville pyhitetty harmaakivikirkko. Se on rakennettu Markus Hiekkasen mukaan melko varmasti vuosien 1460 ja 1480 välissä. Lemun seurakunnan itsenäistyttyä Nousiaisista viimeistään vuonna 1404 omaksi hallinto- ja kirkkopitäjäkseen, Nousiaisten piispankirkon korvaajaksi pystytettiin Lemuun myös oma pyhäkkö.

Askaisten kirkko:
Askaisten kirkko on 1600-luvun suurvalta-aikaa edustava kivinen kirkkorakennus Askaisissa nykyisen Maskun kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Kirkon vierellä on erillinen kellotapuli vuodelta 1779.  Kirkon tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta se on rakennettu samalla paikalla olleen puisen kirkon tilalle ja sen nykyinen ulkoasu on peräisin kenraalikuvernööri Herman Klaunpoika Flemingin teettämästä uudistuksesta vuodelta 1653. Fleming oli Louhisaaren kartanon omistaja ja kirkko rakennettiin kartanon kappelikirkoksi.

Merimaskun kirkko:
Merimaskun kirkko on ainoa puukirkko historiallisella ”seitsemän kirkon reitillä”, joka on Suomen vanhin matkailureitti. Kuten nimikin kuvastaa, Merimasku kuului alun perin seurakunnallisesti Maskuun. Matkan pituuden ja hankalien kulkuyhteyksien vuoksi Merimasku liitettiin kuningas Juhana III:n antaman määräyksen nojalla Naantaliin vuonna 1577. Koska vesi- ja tieyhteydet Naantaliinkin olivat hankalat, saatiin Merimaskuun toivottu oma kirkko ja pappi vuonna 1648.

Klo 13.00
Lounas ravintola Pohjakulmassa.

Rymättylän kirkko:
Rymättylän kirkko rakennettiin keskiajalla kahden merenlahden väliselle kannakselle. Kirkkolahti oli suojaisa satamapaikka, myös nykyinen Kirkkojärvi oli tuolloin merenlahti. Suomen keskiaikaisten kivikirkkojen rakentamishistoriasta on erilaisia käsityksiä. Rymättylän kirkon vanhimpana osana on pidetty sakastia, joka voidaan ajoittaa 1300-luvulle. Tämän käsityksen mukaan paikalla olisi tuolloin ollut puukirkko. Kivikirkko rakennettiin 1300- ja 1400-lukujen taitteessa ja holvaus tehtiin 1400-luvun lopussa. Rymättylän kirkko on omistettu Pyhälle Jaakobille.

Raision kirkko:
Raision keskiaikainen harmaakivikirkko sijaitsee hautausmaan ympäröimänä aivan Raision keskustassa. Raision kirkko on yksi maamme vanhimmista, ja rakennusvuotena onkin pidetty vuotta 1305. Kirkko on nimetty Pyhän Martin, keski-ajan pyhimyksen mukaan, jonka kuva on myös Raision kaupungin vaakunassa.

klo 17.00
Iltakahvit Tuorlan majatalossa.

Hinta: 95€/hlö
sis. Salon Tilausmatkojen bussi mukana matkalla, aamukahvi, lounas, iltakahvi, opas mukana kirkkokierroksella

 

SALON MATKATOIMISTO
Turuntie 6 (käyntiosoite Asemakatu 8),
24100 Salo

puh.02-7 316 316
info@salonmatkatoimisto.fi

 

 

  Ilmoittautumislomake
  Syntymäaika on pakollinen ulkomaanmatkoissa


  Muut matkustajat, lisämaksulliset palvelut, lisätietoja, toiveita tai muita matkaa koskevia tarkennuksia.

  Henkilötietojen käsittely

  Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme.

  Annan luvan käyttää luovuttamiani tietoja asiakassuhteen hoitamiseen ja ylläpitoon.